Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@14:14:18 GMT

بازگشت به آغوش یار مهربان پس از ۲سال

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۴۲۸۹

بازگشت به آغوش یار مهربان پس از ۲سال

 فهیمه پناه‌آذر- همشهری آنلاین: درهای سی‌وسومین نمایشگاه کتاب تهران بعد از ۲سال وقفه به‌خاطر شیوع ویروس کرونا به روی مردم و ناشران باز شد؛ نمایشگاهی که قرار است تا ۳۱اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به کتاب باشد.  البته همچون دوره‌های گذشته در نخستین روز از نمایشگاه هنوز آماده‌سازی‌ برخی از غرفه‌ها به پایان نرسیده بود و برخی از ناشران هم تازه شروع به چیدن کتاب‌های خود می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باز هم تأخیر در امور اجرایی

۲سالی بود که نمایشگاه کتاب برگزار نشده بود؛ شاید دلیل دیر تحویل دادن غرفه‌ها و آماده‌سازی‌اش این باشد؛ صحبتی که برخی از ناشران می‌کنند. با این حال در هر دوره‌ای که نمایشگاه برگزار شد، بخش اجرایی آن با تأخیر یک یا ۲روزه خودش را برای مخاطبانش آماده‌ می‌کرد و امسال هم این موضوع دیده می‌شود.

شاید اگر برگزارکنندگان نمایشگاه بعد از پایان نمایشگاه قرآن، کار آماده‌سازی‌ غرفه‌ها را آغاز می‌کردند، رضایت بیشتری در امور اجرایی دیده می‌شد. روزی که نمایشگاه رسما افتتاح شد، شاید به‌خاطر آماده نبودن همه غرفه‌ها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از غرفه‌ها دیدن نکرد. با همه این اوصاف درهای نمایشگاه باز شده و روز گذشته (چهارشنبه) نخستین روز از نمایشگاه، جمعیتی قابل توجه در نمایشگاه حضور داشتند و به‌طور حتم تعداد بازدیدکنندگان در روزهای پایانی هفته بیشتر خواهد بود.

ناشرانی که نیستند؛ ناشرانی که هستند

به‌گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب، امسال ۲۸۰۰ناشر برای شرکت در این رویداد فرهنگی ثبت‌نام کرده‌اند که ۱۷۰۰ناشر داخلی و ۱۷۰ناشر خارجی به‌صورت حضوری در مصلی مستقر خواهند بود و حدود ۱۱۰۰ناشر دیگر هم ترجیح داده‌اند صرفا به‌صورت مجازی شرکت کنند. امسال غرفه‌های ناشران در فضای مسقف با متراژ ۹۰هزار متر جانمایی شده است؛ هرچند تعداد کتاب‌هایی که در نمایشگاه عرضه شده، اعلام نشده، اما در این میان برخی از ناشران هم در نمایشگاه حضور ندارند.

سی‌وسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران غایبانی نیز دارد که برخی اعلام کرده‌اند برای حمایت از کتابفروشان در این دوره شرکت نمی‌کنند و برخی هم به جانمایی ناشران اعتراض‌ داشتند؛ پلتفرم‌ها و ناشران کتاب‌های الکترونیک و صوتی در پی اعتراض به جانمایی در بیانیه‌ای از انصراف خود برای حضور در نمایشگاه خبر دادند.

قطر مهمان ویژه نمایشگاه

مراسم افتتاحیه غرفه قطر، مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امروز (چهارشنبه، ۲۱اردیبهشت‌ماه) همزمان با آغاز کار نمایشگاه کتاب در مصلای تهران با حضور جاسم ابوالعین، رئیس نمایشگاه کتاب دوحه و ریاض یاسین، رئیس اتحادیه ناشران دوحه برگزار شد. ‌

مجازی‌ها بشتابند

یکی از بخش‌های مهم، بخش مجازی این دوره از نمایشگاه کتاب است که قرار شده بیش از ۱۷۵هزار عنوان کتاب در ویترین مجازی نمایشگاه قرار بگیرد.  در بخش مجازی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بیش از ۱۷۵هزار عنوان کتاب از حدود ۲۱۰۰ناشر از طریق سامانه ketab.ir در دسترس علاقه‌مندان به کتاب در سراسر ایران قرار گرفت. در این دوره برای نخستین‌بار از ۲۱ تا ۳۱اردیبهشت‌ماه، در کنار فروش کتاب به‌صورت فیزیکی، در بخش فروش مجازی نیز از طریق سامانه ketab.ir امکان خرید و ارسال کتاب به تمامی نقاط کشور وجود دارد.

همچنین با هدف شفاف‌سازی و توزیع عادلانه یارانه اعتباری خرید کتاب، در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این یارانه به خرید از بخش مجازی تخصیص داده شده است. ارسال پستی رایگان برای خریداران در سراسر کشور، امکان خرید ۲۴ساعته، ایجاد امکان حضور تمامی ناشران شکل فیزیکی در شکل مجازی و پیش‌بینی ارسال پستی و خرید مجازی برای ناشران خارجی، از دیگر مزیت‌هایی است که برگزارکنندگان این رویداد به آن اشاره کرده‌اند.

کد خبر 675921 برچسب‌ها کتاب - نمایشگاه داخلی کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کتاب نمایشگاه داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۴۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش بیش از ۵۸ هزار نسخه تا روز دوم نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ظهر امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت برگزار شد.

رمضانی در ابتدای این نشست گفت: نمایشگاه امسال با شعار «بخوانیم و بسازیم» روز گذشته شروع به‌کار کرد و از ساعات اولیه نیز با استقبال خوبی مواجه شد. عصر دیروز نمایشگاه میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین و نمایندگان مجلس و مهمانان پرتعداد خارجی بود. بعد از این برنامه هم به این دلیل که مردم تهران هم از برگزاری این رویداد خبردار شوند نورافشانی در بام مصلی قرار گرفت.

وی افزود: دیروز مجموعه همکاران ما تلاش کردند نقایص احتمالی را برطرف کنند و در حال حاضر نمایشگاه به نقطه آمادگی بالای ۹۵ درصد رسید و تا همین امروز هم در حال تکمیل ۵ درصد باقیمانده هستند. از امروز صبح هم جمعیت قابل توجهی وارد نمایشگاه شدند. این خوشبختی ماست که مردم به این صنعت، محتوا و رویداد بزرگ فرهنگی اقبال دارند. روز گذشته هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران نیز تشکیل شد و در نهایت این جلسه پس از مباحث مختلف یک حکم برای یکی از ناشران صادر شد.

رمضانی عنوان کرد: در روز‌های اول و دوم چهره‌های زیادی به نمایشگاه وارد شدند و جلسه کارگروه کاغذ و نشر وزارت فرهنگ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون ایشان در حال برگزاری است. دقایقی دیگر در خدمت جمعی از امرای ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم و امیر سردار سیاری نیز امروز در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند. صبح امروز هم با حضور وزیر، سفیر یمن و معاون وزیر فرهنگ یمن (به عنوان مهمان ویژه)
امروز در مجموع ۳۳ نشست در غرفه‌ها و بخش‌های مختلف برگزار می‌شود. در مورد بخش کمتر دیده شده نمایشگاه که بخش مرکز پاسخگویی تلفنی نمایشگاه است نیز باید گفت غریب به صد نفر در این بخش خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی افزود: افرادی بودند که از ابتدای صبح در اینجا حضور داشتند و بخش‌های مربوط به پست هم فعال بودند. بخش پاسخگویی کارش را از ۱۳ اردیبهشت آغاز کرده و درخصوص مسائل مختلف به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند. کارافزار اطلاع رسانی کتاب و ناشر میز با استقبال خوبی از جانب مردم مواجه شد.

وی افزود: ۱۰۰ دستگاه ایستاده لمسی برای مراجعه کنندگان به نمایشگاه در نقاط مختلف قرار گرفته تا به غیر از غرفه‌های اطلاع رسانی مردم بتوانند از این دستگاه‌ها نیز برای تسریع در انجام کارهایشان استفاده کنند. خط‌کشی‌های مربوط به محوطه بیرونی نیز انجام شده که رنگ‌های مختلف به بخش‌های مختلف نمایشگاه متصل می‌شود.

رمضانی اظهار داشت: در بخش مجازی نمایشگاه ۲۶۲ هزار عنوان اثر یکتا قرار دارد. تعداد کل سفارش‌های ثبت شده در سامانه مجازی ۳۹ هزار و ۱۰۰ نسخه بوده و تعداد فروش ۵۸ هزار و ۳۰۰ نسخه. مجموع کل درخواست‌هایی که در بخش مجازی داشتیم (هر کلیک) بیش از ۴۵ میلیون درخواست بوده است. بیشترین درخواست در ثانیه ۱۲۰۰ درخواست است. در این دوره تلاش کردیم افزایش امکانات داشته باشیم و سایه بان‌ها و نیمکت‌هایی به شکل جدید برای رفاه مردم قرار گرفته است. تعداد سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه‌ها و خدمات رسانی تاکسیرانی هم افزایش پیدا کرده است.

رمضانی در ادامه اظهار کرد: تعداد در‌های ورودی به مصلی افزایش پیدا کرده و حداقل ۲ و حداکثر ۳ در جدید اضافه شده است. ما از همه جهات جغرافیایی مصلی امکان حضور مردم را داریم حتی در کنارگذر اتوبان مدرس. گروهی از پرسشگران نیز در حال نظرسنجی از مردم هستند و مطلب با عنوان نمایشگاه از نگاه مردم منتشر می‌شود. ما برشی از روز اول را ارائه می‌دهیم. یکی از سوالات این نظرسنجی این است که: مصلی تهران چقدر مکان مناسبی برای برگزاری این رویداد است.

وی یادآور شد: در مجموع ۷۵ درصد این مکان را مناسب، ۱۷ درصد متوسط و مابقی مصلی را محل مناسبی نمی‌دانستند. سوال بعد سه نقطه قوت روز اول نمایشگاه بود که مردم افزایش تعداد سرویس‌های حمل و نقل داخلی، تنوع ناشران و کتاب‌ها و افزایش غرفه‌ها و راه‌های اطلاع رسانی در مورد کتاب‌ها را انتخاب کردند. همچنین دررابطه با سه نقطه ضعف روز نخست هم آماده نبودن و تاخیر در فعالیت برخی غرفه‌ها، کم بودن محل استراحت داخل سالن و توزیع نشدن نقشه چاپی نمایشگاه را مردم اعلام کردند.

رمضانی در پایان گفت: ستاد جشنواره تصمیم گرفت جایگزینی غرفه‌هایی که هنوز راه‌اندازی نشده را در دستور کار قرار دهد. اما با توجه به اینکه در داخل شبستان امکان قرار دادن نیمکت نیست، تلاش می‌کنیم مکان‌های استراحت محوطه بیرونی را افزایش دهیم. تعداد قابل توجه نقشه چاپی هم به زودی در دسترس مردم قرار می‌گیرد. در نهایت مردم به نمایشگاه از ۱۰۰ نمره ۷۳.۶ دادند که هم امیدوارکننده است و هم تلاش می‌کنیم این رقم را افزایش دهیم.

در ادامه این نشست اللهیاری مدیر کمیته ناشران داخلی گفت: ثبت نام این بخش قبل از پایان سال گذشته آغاز شد. ما متوجه شدیم امسال ناشران به صورت حداکثر‌ی متقاضی حضور در این رویداد هستند و ما چالش شیرینی داشتیم که متقاضیان از فضای در دسترس ما بیشتر بودند. به همین دلیل بخش بیشتری به ناشران دانشگاهی اختصاص داشت و ناشران عمومی هم که براساس ضوابط نمایشگاه استحقاق حضور داشتند به شکل حداکثری در این رویداد حضور پیدا کردند.

وی افزود: ناشرین همزمان با تحویل غرفه (یک هفته تا ۱۰ روز زودتر) کارت‌های شناسایی و کارت پارکینگ در اختیارشان قرار گرفت و دیروز با ضریب صحت بالای ۹۷ درصد شاهد این بودیم که هم اکثر ناشران در غرفه‌ها مستقر شدند و هم مردم دسترسی درستی داشتند.

وی افزود: برخی از ناشران که غرفه‌هایشان را پر نکردند مربوط به شهرستان‌ها بودند و مشکلاتی داشتند. امیدوارم مردم از فرصت آخر هفته استفاده کنند و ما شاهد حضور پررنگ مردم در مصلی باشیم تا فضای گپ و گفتی که هر ساله در نمایشگاه شاهد هستیم رخ دهد. شعرا، نویسندگان خوب قرار است جشن امضای کتاب در این رویداد داشته باشند.

رمضانی درمورد انتشاراتی که عرضه کتاب غیرمجازت داشته، گفت: حکم به صورت دقیق اعلام می‌شود. فعالیت‌های غیر نشری برخی از غرفه‌ها نیز ملاحظه شده است.

اللهیاری درباره فروش محصولاتی به جز کتاب در برخی غرفه‌ها گفت: مردم توقع ندارند به غیر از کتاب چیز دیگری ببینند و ما در دستورالعمل‌ها نیز از ناشران خواستیم که فقط کتاب عرضه کنند. ممکن است به صورت نادر شاهد باشیم اقلامی به غیر از کتاب در غرفه‌ها وجود داشته باشد یا کتابی باشد که از مبادی رسمی صدور مجوز استفاده نکرده باشد که در همه این موارد رسیدگی به تخلفات بررسی شده و با ناشر متخلف برخورد می‌شود

انتهای پیام/

محمدرضا کاظمی

دیگر خبرها

  • فروش بیش از ۵۸ هزار نسخه تا روز دوم نمایشگاه کتاب
  • امیدمان به روزهای آینده است!
  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب گشوده شد؛ سی‌و‌پنجمین دوره به روایت آمار
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ درهای مصلی به روی بازدیدکنندگان باز شد
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب